Man kan inte välja vem man ska älska

Du bara dök upp där på grönalund efter ett helt år utan att behöva skåda dina fina ansiktsdrag. Du bara satt där på bänken och gav mig samma sorgsna blick du alltid ger, den där blicken som bara skriker "jag saknar dig" fast jag vet att du egentligen inte gör det. Den där blicken som varade i en sekund och fick mitt hjärta att hoppa över ett slag, tills jag snabbt vände bort den och låtsades att jag inte såg dig. Du är så himla svår att läsa av, jag vet aldrig om du spelar. Om den där blicken är falsk. Och visst är det väl det som gör dig så pass intressant, det är väl därför jag föll för dig från första början, den där kalla aprilnatten för två år sedan.
Varför var jag så illa tvungen att falla för dig? Jag och min nuvarande pojkvän har varit tillsammans i snart nio månader, i NIO månader har jag lyckats koppla bort dig från mitt liv. Jag har blivit kär på nytt, och visst älskar jag honom mest i hela världen, men ända sedan i fredags har du varit allt jag kunnat tänka på. Allt jag vill är att prata med dig, röra dig igen, höra din röst. Du får mig att tvivla på mitt så stabila förhållande, och det gör mig så himla förvirrad. För vad skulle hända om jag gjorde slut med min fina pojkvän som faktiskt skulle göra allt för mig? Som har vettiga betyg, är stabil, en hejare på fotboll samt ser bra ut? Skulle jag satsa på dig då? Du som röker på varje helg, du som bara är ute efter ett ligg, du som ljuger med jämna mellanrum? Skulle jag ge upp min trygghet för detta? Svar ja. Kärlek är så jävla starkt, och jag önskar verkligen att jag kunde styra över mina känslor. Men det kan jag inte, och det gör mig så jävla förbannad.
Jag mår dåligt av bara tanken av att göra slut med min pojkvän. Det skulle jag inte ha modet till att göra. Han är en trygghet jag så länge har haft vid min sida, men är det verkligen så jag vill ha det? Hur ska jag veta att jag fortfarande är kär i honom? Hur skulle han ta det hela? Att se honom gråta skulle få mitt hjärta att brista. Det är något jag inte vill vara med om.
Allt är ditt fel, att jag ens tänker tanken på att göra slut är så jävla fel. Jag bokstavligen hatar att jag älskar dig.

RSS 2.0